X

ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

Θα ενεργοποιηθεί με την έναρξη της νέας αγωνιστικής περιόδου.Χ.Πολογιώργη & Ησυχάκη, 73100 Χανιά | ΤΗΛ:28210 45106 | FAX: 28210.45106 | epshanion@epshanion.gr


ΕΠΣ ΧΑΝΙΩΝ

ΕΝΩΣΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΧΑΝΙΩΝ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ

ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ & EMAIL
ΙΣΤΟΡΙΑ
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ - ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΑ
ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ
ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
ΘΕΜΑΤΑ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ
ΟΡΙΣΜΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ
NEWSLETTER
X

NEWSLETTER

ΕΙΣΑΓΕΤΕ ΤΟ EMAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ ΔΩΡΕΑΝ ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

EMAIL:

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
X

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χ.Πολογιώργη & Ησυχάκη, 73100 Χανιά Κρήτης      [ΧΑΡΤΗΣ]
ΤΗΛ: 28210 45106, 57272 - FAX: 28210.45106 - epshanion@epshanion.gr

ΟΝΟΜΑ:

ΤΗΛΕΦΩΝΟ:

EMAIL:

ΜΗΝΥΜΑ:

ΑΝΑΦΟΡΑ ΛΑΘΟΥΣ
X

ΑΝΑΦΟΡΑ ΛΑΘΟΥΣ

Εντοπίσατε κάποιο λάθος ή παράλειψη στα δεδομένα μας;
Έχετε κάποιες προτάσεις για βελτιώσεις;
Μπορείτε να μας βοηθήσετε να κάνουμε καλύτερο και πληρέστερο τον ιστότοπό μας.

ΚΑΝΤΕ CLICK ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΙΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΣΟΥΔΑΣ

Η ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΣΟΥΔΑΣ ιδρύθηκε το έτος 2007 και είναι αναγνωρισμένο από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία σωματείο με αριθμό μητρώου 6037 και ειδική αθλητική αναγνώριση από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού (ΦΠ58).

Οι αθλητές της Ακαδημίας προπονούνται στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Δημοτικού Γηπέδου Σούδας Χανίων το οποίο είναι και η έδρα της. Στις εγκαταστάσεις συμπεριλαμβάνονται τα γραφεία της Ακαδημίας, αποδυτήρια, ιατρείο, χώρος συγκεντρώσεων καθώς και αποθήκες ιματισμού-αθλητικού εξοπλισμού. Γίνεται συνεχής προσπάθεια για την βελτίωση των εγκαταστάσεων με πιο πρόσφατη την αντικατάσταση του παλαιού και την τοποθέτηση νέου χλοοτάπητα, που ολοκληρώθηκε τον Ιούλιο του 2016.

Η Ακαδημία μας διοικείται από 7μελές διοικητικό συμβούλιο στο οποίο συμμετέχουν και γονείς των αθλητών μας, Πρόεδρος της Ακαδημίας από την ίδρυσή της μέχρι και σήμερα είναι Μιχάλης Τσουπάκης.

Η Ακαδημία έχει ως στόχο την ψυχαγωγία και διαπαιδαγώγηση των αθλητών γύρω από τις αξίες που πρεσβεύει ο υγιής αθλητισμός, την ανάπτυξη ποδοσφαιρικών φυτωρίων και δίνει τη δυνατότητα στους αθλητές της να γίνουν φίλοι μεταξύ τους, να διάγουν κάτω από καθεστώς ευγενούς άμιλλας και ανταγωνισμού, να χαλυβδώνουν τους χαρακτήρες τους, να μυούνται στην πειθαρχία και αξιοκρατία, να υιοθετούν την ανίχνευση των πραγματικών αξιών της ζωής ως αυτοσκοπό, να εξελίσσονται σε αθλητές - ανθρώπους πρότυπα, να εκπέμπουν ήθος, να κερδίζουν τελικά την πιο σημαντική μάχη, την μάχη της ζωής.

Για τους λόγους αυτούς δημιουργήθηκε μία άρτια οργανωμένη Ακαδημία σε όλους τομείς. Συνεργάτες καταξιωμένοι στο χώρο της Προπονητικής στις Μικρές Ηλικίες, με γνώση και εμπειρία. Καλές και ασφαλείς εγκαταστάσεις τόσο για τα παιδιά όσο και για τους γονείς. Ιατρική κάλυψη των αθλητών με την παρουσία ιατρού κατά τη διάρκεια όλων των προπονήσεων καθώς και συνεργασία με ιατρούς (καρδιολόγο, ορθοπεδικό) που παρακολουθούν τους αθλητές. Προπονητικά προγράμματα για όλες τις ηλικιακές ομάδες όπως προβλέπεται διεθνώς, με γνώμονα την ηλικία, το επίπεδο εκμάθησης, τα σωματομετρικά στοιχεία των αθλητών και ασφαλώς με τον ενδεδειγμένο παιδαγωγικό τρόπο που απαιτείται σε κάθε τι που έχει σχέση με τα παιδιά. Συμμετοχή σε Αγώνες και Τουρνουά στην Ελλάδα για όλες τις ομάδες μας, για όλους τους αθλητές μας. Εμπειρίες μοναδικές για τα παιδιά μας, που θα τα κάνουν καλύτερους αθλητές, καλύτερους ανθρώπους.

Οι προπονητές αποτελούν το μεγαλύτερο κεφάλαιο της υπόστασης του συλλόγου. Μορφές ηγετικές και καθοριστικές ρόλου, με συνεχή και αδιάλειπτη παρουσία στα αθλητικά δρώμενα του τόπου όλα αυτά τα χρόνια, γεγονός που τυπικά αποτυπώνεται από τις αναγνωρισμένες

ταυτότητες προπονητικής που κατέχουν. Η εργατικότητα, οι ιδέες, οι γνώσεις και η σοβαρότητα των συγκεκριμένων ανθρώπων, είναι τα στοιχεία στα οποία βασίσθηκε η ραχοκοκαλιά του συλλόγου. Άνθρωποι που συνδυάζουν την εμπειρία με το κέφι, συνεχώς βελτιώνουν την κατάρτισή τους παρακολουθώντας σεμινάρια Σχολών Προπονητών Ποδοσφαίρου. Χωρίς αυτούς το έργο του συλλόγου θα ήταν απείρως φτωχότερο, ίσως ούτε καν ορατό.

Πρωτεργάτης όλης αυτής της προσπάθειας από την πρώτη μέρα ύπαρξης της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου Σούδας έως και σήμερα και υπεύθυνος λειτουργίας όλων των τμημάτων του Συλλόγου είναι ο κ. Αντώνης Παπαγεωργίου. Οι διπλωματούχοι προπονητές, που ανήκουν στο δυναμικό της ολοκληρώνουν τη μεγάλη προσπάθεια της ομάδας.

Στα τμήματα της Ακαδημίας συμμετέχουν περίπου 150 αθλητές από 5 - 16 ετών, οι οποίοι και στελεχώνουν τα αγωνιστικά τμήματα των ομάδων Νέων - Παίδων - Προπαίδων - Τζούνιορ - Προτζούνιορ καθώς και τα τμήματα υποδοχής (πυρήνες). Τα αγωνιστικά τμήματα της Ακαδημίας συμμετέχουν κάθε χρόνο με επιτυχία και πολλές διακρίσεις στα αντίστοιχα πρωταθλήματα που διοργανώνει η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Χανίων (Ε.Π.Σ.Χ.).

Τα προγράμματα των ποδοσφαιριστών χωρίζονται σε τέσσερις φάσεις ανάλογα με το ηλικιακό εύρος : ΦΑΣΗ Α Ηλικίες 4-6, Ηλικίες 6-8 , ΦΑΣΗ Β Ηλικίες 8-12 , ΦΑΣΗ Γ Ηλικίες 12-16 και ΦΑΣΗ Δ Ηλικίες 16-18

Δεν είναι τυχαία η αθλητική πορεία και οι επιτυχίες των τμημάτων της. Η δυναμική παρουσία της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου Σούδας όλα αυτά τα χρόνια την καθιέρωσε ως μια από τις σημαντικότερες στο χώρο του τοπικού ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, καθώς και έναν εξαιρετικά υπολογίσιμο αντίπαλο για τις υπόλοιπες ομάδες. Ποδοσφαιριστές που προέρχονται από την Ακαδημία μας πλαισιώνουν όλα αυτά τα χρόνια ομάδες που αγωνίζονται σε μεγαλύτερες κατηγορίες και αποτελούν τη μεγαλύτερη ανταμοιβή των κόπων των ανθρώπων της Ακαδημίας.

Η Ακαδημία Ποδοσφαίρου Σούδας έχει ευρύτατη και συνεχή συνεργασία με τις ομάδες της περιοχής που συμμετέχουν στα τοπικά πρωταθλήματα όπως ο ΑΡΗΣ ΣΟΥΔΑΣ, ο ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΤΣΙΚ., αλλά και με ομάδες που συμμετέχουν στις μεγάλες κατηγορίες του Ελληνικού Πρωταθλήματος όπως η ΠΑΕ ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ και ο Α.Ο.ΧΑΝΙΑ, όπου και προωθούνται οι νεαροί και ταλαντούχοι ποδοσφαιριστές της.

Τον Αύγουστο του 2013 ιδρύθηκε η ανδρική ομάδα της Ακαδημίας, με την επωνυμία «ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΣΟΥΔΑΣ», η οποία ξεκίνησε να συμμετέχει στο Πρωτάθλημα της Γ’ Κατηγορίας της Ε.Π.Σ.Χανίων, ενώ μετά από την επιτυχημένη της πορεία ανέβηκε κατηγορία και από τη σεζόν 2015-16 αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Β’ Κατηγορίας. Η ομάδα στελεχώθηκε κυρίως από νεαρούς ποδοσφαιριστές οι οποίοι πλαισιώθηκαν από ελάχιστους ποδοσφαιριστές μεγαλύτερης ηλικίας, και τροφοδοτείται σε ετήσια βάση με ποδοσφαιριστές προερχόμενους από τα φυτώρια της Ακαδημίας.
ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ

Η Ιστορία του Πλατανιά
Ο Α.Ο. Πλατανιάς Χανίων ιδρύθηκε το 1931 από τον Αντώνη Βαρουξάκη ως επίσημο μέλος της Ε.Π.Ο. με αριθμό μητρώου 742 και συμμετείχε στο τοπικό πρωτάθλημα με τις υπόλοιπες ομάδες Τάλως, Ατλαντίδα, Ιωνία, Αστέρας, Όμιλος κ.ά.). Ήταν η εξέλιξη του σωματείου «Ιάρδανος» (όπως το ομώνυμο ποτάμι της περιοχής), που εκτός από την ποδοσφαιρική ομάδα διατηρούσε σκοπευτική ομάδα, τμήμα άρσης βαρών και άλλων αθλημάτων.

Χρονιές – σταθμοί
Το 1942 – 43 ο Α.Ο. Πλατανιάς αγωνίστηκε στον τελικό Κυπέλλου με το παραδοσιακό σωματείο Τάλως έχοντας όμως σημαντικές απουσίες όπως αυτές των ασθενών τερματοφύλακα Κουρούπη και Λαδάκη και του Γαλάνη, που έφερε τραύμα όπλου στην κοιλιά. Αν και ο Πλατανιάς έχασε τον αγώνα, ο τελικός αυτός είχε ιδιαίτερη σημασία λόγω των ενδυμασιών των παικτών του.
Οι φανέλες τους φτιάχτηκαν από σημαίες που είχαν κλέψει, από τις αποθήκες των Γερμανών, κάτοικοι της περιοχής και είχαν μετατρέψει σε αθλητική ενδυμασία οι μοδίστρες του χωριού! Από το γεγονός αυτό, πιθανώς, καθιερώθηκε το κόκκινο χρώμα στις φανέλες της ομάδας. Με την ίδια ενδυμασία αγωνίστηκαν ακόμα και εναντίον ομάδων των Γερμανών στρατιωτών, οι οποίοι μάλιστα έδειχναν αθλητικό ήθος και στις περιπτώσεις που έχαναν.
Το 1945 η ομάδα ατόνησε λόγω της έντονης μετανάστευσης και του εμφυλίου πολέμου, που ανάγκασε πολλούς παίκτες να απομακρυνθούν από τον τόπο τους.
Το 1958 περίπου επανιδρύθηκε με πρωτοβουλία του Μανώλη Μαθιουλάκη και πρώτο πρόεδρο τον γιατρό Μανώλη Καλλιτσάκη και αγωνιζόταν στην τρίτη τοπική κατηγορία.
Τότε έγινε μέλος της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων (Ε.Π.Σ.) Χανίων και την πρώτη κιόλας χρονιά ανέβηκε κατηγορία, όπου παρέμεινε έως το 1969.
Το 1970 αγωνίστηκε για πρώτη φορά στην Α” τοπική κατηγορία.
Το 1971 ο Πλατανιάς αγωνίστηκε σε ένα σημαντικό παιχνίδι με την Αναγέννηση Χανίων (σημερινή Ιωνία), αλλά λόγω των πολιτικών καταστάσεων της εποχής, η ομάδα αδικήθηκε, έγινε σύρραξη στο γήπεδο, τιμωρήθηκε και παρέμεινε αδρανής έως το 1975.
Μετά τη μεταπολίτευση, το 1975, επανιδρύθηκε, αγωνιζόμενη στη Γ” τοπική κατηγορία, όπου παρέμεινε για δύο χρόνια και εν συνεχεία ανέβηκε στη Β”, όπου αγωνίστηκε άλλα δύο χρόνια για να καταλήξει να αγωνίζεται στην Α” κατηγορία.
Από το 1980 ξεκινά η ανοδική πορεία του Πλατανιά, ο οποίος συμμετείχε στο Εθνικό Ερασιτεχνικό πρωτάθλημα (αντίστοιχο της σημερινής Γ” Εθνικής) αγωνιζόμενος σε όλη την Ελλάδα.
Μετά τους δύο πρώτους αγώνες, η ομάδα υποβιβάστηκε και τότε πραγματοποιήθηκε ριζική ανανέωση, με ποδοσφαιριστές – κατοίκους του Πλατανιά.
Το 1985 ανέβηκε κατηγορία (Δ” Εθνική), αλλά υποβιβάστηκε την ίδια χρονιά. Για τρία χρόνια αγωνίσθηκε στο Α’ τοπικό πρωτάθλημα Χανίων.
Το 1989 ανέβηκε στη Δ’ Εθνική κατηγορία για δύο περιόδους.
Το 1993, μετά τον υποβιβασμό της, αγωνίστηκε για μια χρονιά στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα οπότε και το κατέκτησε. Μετά τον υποβιβασμό της αγωνίσθηκε ως το 2002 στο τοπικό πρωτάθλημα.
Πήρε πρωταθλήματα τα έτη 1980, 1985, 1989 και 1993.
Από το 2002 έως και την περίοδο 2008 – 2009 ο Πλατανιάς αγωνίστηκε στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα Κρήτης έχοντας πρωταγωνιστικό ρόλο και συγκεντρώνοντας 305 βαθμούς στο σύνολο! Ο Α.Ο. Πλατανιάς μέχρι εκείνη τη χρονική περίοδο ήταν η δεύτερη σε δυναμική, βάση βαθμών, ομάδα στην Κρήτη, μετά τη Χερσόνησο.
Η καλύτερη, έως τότε, ποδοσφαιρική χρονιά της ιστορίας του Α.Ο. Πλατανιά, ήταν το 2008 – 2009 καθώς μετά από μία εκπληκτική σεζόν αναδεικνύεται πρωταθλητής του περιφερειακού πρωταθλήματος.

Η πορεία προς την κορυφή
Την περίοδο 2009 – 2010 η ομάδα αγωνίζεται για πρώτη φορά στη Γ” Εθνική και καταφέρνει, μετά από μεγάλη αγωνιστική προσπάθεια, να παραμείνει στην κατηγορία. Συγκεκριμένα, κατέκτησε 38 βαθμούς σε σύνολο 34 αγώνων, τερματίζοντας στη 12η θέση της βαθμολογίας!
Την επόμενη αγωνιστική χρονιά (2010 – 2011) ο Πλατανιάς πραγματοποιεί εξαιρετικές εμφανίσεις και καταφέρνει να τερματίσει στην 5η θέση. Ωστόσο, μια σειρά από συγκυρίες οδηγούν, τελικά, την ομάδα στη Football League για πρώτη φορά στην ιστορία της.
Η περίοδος 2011 – 2012 ξεκινά με τις καλύτερες προϋποθέσεις για τον Πλατανιά, ο οποίος καταφέρνει να ξεχωρίσει από την αρχή και μάλιστα κατακτά τον τίτλο του «πρωταθλητή χειμώνα». Η τελευταία αγωνιστική βρίσκει τον Πλατανιά στην 5η θέση της βαθμολογίας με 60 βαθμούς, ενώ στα πλέι οφ η ομάδα των Χανίων πραγματοποιώντας εξαιρετικές εμφανίσεις καταφέρνει, με αγωνιστική ωριμότητα, να πάρει την πρώτη θέση και να ανέβει στη Super League, στην οποία αγωνίστηκε την περίοδο 2012 – 2013, για πρώτη φορά στην Ιστορία της, αλλά και γενικότερα στην Ιστορία του Χανιώτικου ποδοσφαίρου, καταλαμβάνοντας, μάλιστα, την 9η θέση! Τις δύο επόμενες σεζόν (2013–14 και 2014–15) ο Πλατανιάς τερμάτισε στη 14η και (ξανά στην) 9η θέση αντίστοιχα, ανανεώνοντας παράλληλα όλες τις φορές την παραμονή της στην κατηγορία. Οσον αφορά στην αγωνιστική περίοδο 2015-16 ο Πλατανιάς τερμάτισε 9ος, χάνοντας πάντως στις λεπτομέριες το πλασάρισμά του σε καλύτερη θέση.

Διατελέσαντες πρόεδροι
ΚΑΛΛΙΤΣΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ
ΜΑΘΙΟΥΛΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ
ΒΑΡΟΥΞΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΜΑΘΙΟΥΛΑΚΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
ΚΟΥΚΟΥΤΣΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ
ΒΑΡΟΥΞΑΚΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ
ΤΕΡΕΖΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΤΡΟΥΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΑΛΜΥΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΓΙΑΚΟΥΜΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΒΑΡΟΥΞΑΚΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ
ΜΑΘΙΟΥΛΑΚΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ


ΕΠΣ ΧΑΝΙΩΝ

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ

Α ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ - ΟΜΙΛΟΣ ΤΙΤΛΟΥ
Α ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ - ΟΜΙΛΟΣ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ
Α ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ - 1ος ΟΜΙΛΟΣ (ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ)
Α ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ - 2ος ΟΜΙΛΟΣ (ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ)
Β ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ (ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ)ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ

ΚΥΠΕΛΛΟ
ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ
ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ SUPER-CUP
ΥΠΟΔΟΜΩΝ

ΠΑΙΔΩΝ - 1ος ΟΜΙΛΟΣ
ΠΑΙΔΩΝ - 2ος ΟΜΙΛΟΣ
ΚΥΠΕΛΛΟ ΠΑΙΔΩΝ - 1ος ΟΜΙΛΟΣ
ΚΥΠΕΛΛΟ ΠΑΙΔΩΝ - 2ος ΟΜΙΛΟΣ
ΠΡΟΠΑΙΔΩΝ - 1ος ΟΜΙΛΟΣ
ΠΡΟΠΑΙΔΩΝ - 2ος ΟΜΙΛΟΣ
ΤΖΟΥΝΙΟΡ - 1ος ΟΜΙΛΟΣ
ΤΖΟΥΝΙΟΡ - 2ος ΟΜΙΛΟΣ
ΠΡΟΤΖΟΥΝΙΟΡ


ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ
ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Design & hosting by

MASCOTNET
MASCOT NETWORK LTD.